اولین جلسه هیئت اندیشه ورز سال ۱۴۰۳
اولین جلسه هیئت اندیشه ورز سال ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید استان زنجان، دفتر مرکزی بسیج اساتید استان زنجان برگزار نمود؛
اولین جلسه هیئت اندیشه ورز سال ۱۴۰۳ به ریاست هرمز رحمتان
این جلسه با موضوع تحقق شعار سال به ریاست هرمز رحمتان برگزار گردید.
هرمز رحمتان؛
اولین جلسه ۱۴۰۳ بنا بر این بود که درخصوص جلسات آینده صحبت شود و در خصوص شعار سال نیز صحبتهایی مطرح شود.
وی در ادامه پاسخ مقتدرانه سپاه پاسداران به رژیم جنایتکار صهیونیستی و پیروزی عملیات را تبریک گفت و حمایت خود را از این اتفاق نشان داد.
وی ضمن اشاره به این که نه تنها در کشور بلکه در تمام دنیا در خصوص توانایی نظامی ایران و پاسخ قاطعی که به رژیم صهیونیستی داده شد بحث می شود.
وی از کشور های غربی و جوامعی که پاسخ بر حق ایران را محکوم کرده و در مقابل جنایات رژیم جنایتکار صهیونیستی چشم پوشی میکنند گلایه کرد.
رحمتان در خصوص شعار سال که اگر بخواهیم شعار سال را جمع بندی کنیم شعار سال نشان دهنده توجه رهبری به معیشت مردم است و یکسری موضوعات مطرح هست که برای حفظ ارزش پولی باید یکسری کارهایی از جمله ثبات اقتصادی و افزایش تولید انجام شود و با اشاره به آنکه اگر ما از ظرفیت های اصول اسلامی استفاده کنیم و در اقتصاد از قواعد اسلامی پیروی کنیم بسیاری از موارد حل خواهد شد.
جانشین دفتر بسیج اساتید استان؛ ضمن عرض سلام و خداقوت و تشکر از حاضرین جلسه که در اولین جلسه اندیشه ورز بسیج اساتید سال ۱۴۰۳ شرکت کردند و ضمن تبریک سال جدید، سالی پر خیر و برکت را برای حضار آرزو نمود.
یوسف اسماعیلیپور با آرزوی قبولی طاعات و عبادات خط قرمز نظام جمهوری اسلامی ایران را امنیت مردم شریف و آگاه ایران اسلامی دانست و حرکت اخیری که در راستای تنبیه رژیم کودک کش صورت گرفت را پاسخی به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران و جنایات اخیر این رژیم در فلسطین دانست.
وی ضمن عرض خدا قوت و تشکر از دوستانی که در سال گذشته در جلسات هیئت های اندیشه ورز حضور داشتند ابراز امیدواری کرد که انشالله در حد توان و با کمک اساتید بزرگوار بتوان اینگونه جلسات را بهتر از گذشته ادامه داد.
در ادامه جاهدی با اشاره به اهمیت دانشگاهها و به تبع آن نقش مهم اساتید بسیجی در دانشگاهها گفت که در این گونه جلسات باید بیشتر به مسئله یابی پرداخت که دانشگاهها منشا علم و دانش هستند و باید نسبت به حل مشکلات جامعه چارهاندیشی هایی در دانشگاهها صورت گیرد.
وی همچنین با انتقاد از عملکرد دانشگاههای علمی کاربردی که برخلاف نام دانشگاه به هیچ عنوان کاربردی نبوده فرمود که دانشگاهها باید در عمل مؤثر واقع شوند.
جاهدی با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد سخنان خود را خاتمه داد.
مریم رحمانی؛
سخنان خود را با عرض تبریک سال نو و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک پیروزی دلاور مردان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عملیات تنبیه رژیم غاصب اسرائیل آغاز کرد و در خصوص شعار سال که به مسئله تولید اشاره دارد پرداخت.
وی با اشاره به اینکه ما باید بتوانیم به بحث فرهنگ و هنر و درآمدهای حاصل از آن بپردازیم. در ادامه به بحث مطالعات میان رشتهای پرداخت و گفت که در این بخش ما آنچنان که باید وارد عمل نشدهایم و لازم است که یک تیم مطالعاتی در این بخش فعالیتهای موثری را آغاز نمایند.
رحمانی به این نکته اشاره کرد که باید بسیار جدیتر نسبت به علوم پایه پرداخته و آن را دنبال کنیم دانشجویان را نسبت به اهمیت علوم پایه آگاه کنیم نکته بعدی که به آن اشاره کرد بحث هویت زن مسلمان بود که باید بر روی این موضوع در خصوص حجاب و عفاف کار کرد و باید به صورت علمی و با جدیت به این موضوع پرداخت.
عابدین اکبری؛
به تواناییها و توانمندیهای رهبر فرزانه انقلاب اشاره کرده و شعار «افزایش تولید با مشارکت مردم» را آگاهی رهبر انقلاب از مشکلات اقتصادی کشور دانست. در ادامه با انتقاد از عدم پاسخگویی دولت مردان درخصوص معضلات به این نکته اشاره نمود که ما دارای یک رهبر فرزانه و آگاه هستیم و دارای توانمندیهای نظامی میباشیم متاسفانه دولت مردان ما آنگونه که باید پاسخگو نیستند و ما باید به عنوان یک استاد بسیجی مسئولان را برای پاسخگویی احضار نماییم و در این خصوص بسیج اساتید باید حلقههایی را نسبت به پاسخگویی مسئولین تشکیل دهند.
مجید فومنی؛
با کسب اجازه از اساتید حاضر در جلسه شعار مقام معظم رهبری که جهش تولید با مشارکت مردم است را تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله اقتصاد و افزایش تولید دانست. نیاز هست اقتصاد را مردمی کنیم و مردم را با طرحهای تشویقی پای کار تولید بیاوریم، همچنین رفع موانع تولید میتواند در تشویق مردم برای حرکت به سمت تولید مؤثر باشد. وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم که هر زمانی که مردم پای کار و در صحنه عمل حاضر بودند کشور موفق بوده تاکید کرد که اگر در این مسئله هم مردم پای کار باشند قطعاً نتیجه مطلوبی خواهد داشت. برای تحقق این امر باید اعتماد عمومی افزایش پیدا کرده تا مردم بتوانند نسبت به تولید و وارد شدن به بخش تولید اطمینان کافی را پیدا کنند.
فومنی همچنین اعتقاد داشت که جهش تولید تنها با دعوت از تولید کنندگان پیش نخواهد رفت بلکه باید با کارهای فرهنگی آموزشی و همه کارهایی که میتواند باعث مشارکت و تشویق مردم در بخش تولید شود نسبت به دعوت تولید کنندگان اقدام نمود.
وی همچنین به برخی عوامل مشوق پرداخت که از جمله آنها اطلاع رسانی شفاف و مناسب به مردم، پاسخگو بودن مسئولین، برخورد یکسان با همه مردم، احساس وحدت بین مدیران و مردم و کوشش در جهت تحقق وعدهها از جانب نماینده ها می باشد.
رحیم بیات؛
ضمن تبریک سال نو و پیروزی سربازان انقلاب اسلامی در حمله علیه رژیم صهیونیستی به بیان موضوعاتی پرداخت من جمله رکود تورمی که در سالهای اخیر در کشور وجود داشته و همچنین به نامگذاری شعار سال توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و به اهمیت اعتماد تولیدکنندگان و مردم به دولت که تا حدودی از بین رفته اشاره نمود و به برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی که باعث جلب رضایت مردم میشوند اشاره کرد.
وی به اهمیت و نقش مهم مجلس در رفع موانع تولید نیز اشاره کردند.
مریم احمدی؛
به پتانسیل های موجود در استان زنجان که بایستی شناسایی شوند که از جمله آنها صنایع دستی استان می باشد که حتماً باید حمایت شود تا بتوان منبع درآمد مناسبی از این طریق برای تولید کنندگان صنایع دستی باشد اشاره نمود و تاکید کرد که با ایجاد انگیزه در بین مردم از طریق رسانه و شبکههای تلویزیونی در دسترس میتوان کمک شایانی به رونق تولید در کشور کرد.
احمدی همچنین به اهمیت کارگاه های تولیدی کوچک اشاره نمود که با حمایت آنان میتوان این صنایع کوچک را به سمت تولید کارگاه های بزرگتری هدایت کنیم.
فرهاد کرامت؛
به اهمیت شعار سال پرداخت و از جوی که اخیرا در کشور در جهت خصوصیسازی راه افتاده پرداخت و گفت منظور از افزایش تولید قطعاً واگذاری بخشهای دولتی به بخش خصوصی نمیباشد وی اعتقاد داشت که این امر موجب افزایش تورم و افزایش بیکاری و بسیاری از مشکلات دیگر که قبلاً آن ها تجربه شده اند میشود و ملاک جهش تولید با مشارکت مردم قطعاً خصوصی سازی نمیباشد ما امروزه باید حکمرانی درستی داشته باشیم نه اینکه تمرکز خود را در روی خصوصی سازی یا دولتی بودن بخشها متمرکز کنیم.
امید باقری؛
اگر ما میخواهیم اعتماد مردم را نسبت به دولت به دوران اوایل انقلاب برگردانیم باید با مسئولین متخلف برخورد جدی کنیم و باید در صف اول نماز جمعه که این افراد حضور دارند به محاکمه این افراد بپردازیم.
وی مهمترین مسئله و تهدید حال حاضر کشور را بحث خشکسالی دانست و گفت ما چگونه میتوانیم در نبود آب به پروژههای اقتصادی فکر کنیم و پروژههای اقتصادی را ایجاد کنیم باقری به بیان آماری که ۸۰۰ هزار نفر از جنوب کشور به شمال کشور مهاجرت کردند که این یک تهدید بزرگ برای کشور محسوب میشود، پرداخت.
وی همچنین بزرگترین تهدید حال حاضر کشور را بحث کم آبی دانست.
باقری در آخر با تبریک روز ارتش و قدردانی از زحمات این بزرگمردان سخنان خود را با صلواتی بر محمد و آل محمد به پایان رساند.
عباس رمضانی؛
با اشاره به شعار سال فرمود که ما باید به سمت اقتصاد دیجیتالی حرکت کنیم و اگر ما به این سمت حرکت نکنیم در آیندهای نه چندان دور با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد و رهبر فرزانه با سخنان خود مارا به این سمت هدایت میکنند و ما باید با فراگیری این نکتهها از آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به این موضوع که سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و تولید و انباشت آنها در جهت افزایش تولید درجهت شعار سال بوده تاکید کرد که آنها جدا از شعار سال نمی باشد.
اصغر تیموری؛
با اشاره به اینکه ما باید از سرمایههای انسانی جهت رسیدن به اهداف خود استفاده کنیم و باید اول اقتصاد را بر روی ریل قرار داده و دولت هم باید از ظرفیتهای مردمی استفاده کند به عنوان مثال در فرانسه ۲۰۰ سال قبل تکلیف خود را مشخص کردند که باید به چه سمتی حرکت کنند ولی متاسفانه در کشور ما این اتفاق میسر نشده که دلیل این امر عدم پژوهش و مطالعات درست در جهت انجام کارها میباشند.
نبی اله پاک منش؛
با اشاره به اینکه نظام ما نظام جمهوری اسلامی ست و باید در تمام زمینهها این موضوع را مد نظر قرار دهیم با انتقاد از خلق پول بیرویه که تا نمایندگان ما متوجه نشوند که با خلق پول چه مشکلاتی را برای کشور به وجود میآورند همچنان باید با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم کرده و شاهد افزایش روزافزون نرخ تورم در کشور باشیم که این امر سبب سلب اعتماد عمومی از دولت می شود.
محسن ریحان نیا؛
سخنان خود را با طرح سوال اینکه آیا بحث جلسه تبیین موضوع شعار سال است یا ارائه راهکارها، سخنان خود را آغاز کرد. آن چیزی که در جلسه باید جمع بندی شود بحث مشارکت مردم میباشد که به چه صورت باید ایجاد مشارکت صورت پذیرد و نقش اساتید به چه صورت است و اساتید چگونه میتوانند ایفای نقش کنند. حضور مردم مستلزم آگاهی بخشی توسط اساتید و تمام اقشار میباشد. بحث اعتماد بخشی به مخاطبان و مردم برای همکاری و مشارکت در این عرصه با تکیه بر مراقبتها و تقویت انگیزههای جهادی میباشد. در بحث تولید باید ما به موضوعاتی اشاره کنیم که از جمله آنها میتوان به مواد اولیه اشاره کرد. مورد دوم بحث فناوری و بحث دیجیتال میباشد، موضوع بعدی موضوع نیروی انسانی و نیروی کار می باشد. بحث بازار محصولات و بحث اشتغال های کوچک نیز حائز اهمیت است چرا که مردم راحتتر میتوانند وارد اشتغال های کوچک شوند.
وی همچنین بر تقویت مراکز رشد و حمایت از آنها تاکید داشت، ارتباط مفید و مستمر بین صنعت و دانشگاه نیز از تاکیدات ریحان نیا بود که باید به آنها توجه خاصی شود.
نوری؛
با اشاره به آنچه که در فضای مجازی مطرح است، بحث عدم شناخت درست از ایران و نشان دادن کشور جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور خطرناک اشاره کرد وی با اشاره به این موضوع که مردم ما تا چه اندازه از یهود شناخت دارند که متاسفانه مردم و جوانان شناخت مناسبی از تفکرات یهودیت ندارند. وی در خصوص شعار سال به این موضوع اشاره کرد که یک حلقه گمشده در بحث اقتصاد به نام فرهنگ وجود دارد که اگر فرهنگ استفاده صحیح از منابع مالی داشتیم هم اکنون مشکلات کنونی کشور را تهدید نمیکرد وی با گلایه از اسراف در کشور در همه زمینهها و گریزی به سخنان رهبر انقلاب در خصوص اسراف در سالیان گذشته زد.
نظام پور؛
با اشاره به اینکه برداشت بنده در خصوص شعار سال به این صورت است که دولت به تنهایی توانایی اداره کشور را از نظر اقتصادی ندارد و همانطور که هر زمانی که مردم در زمینهای مشارکت کردند کشور در آن زمینه پیروز شده؛ در زمینه اقتصاد هم حضور مردم حیاتی میباشد و بحث اعتمادسازی نیز در این زمینه بسیار مهم است. وی همچنین به این نکته اشاره نمود تغییر بحث ساختاری بسیار ضروری بوده چرا که ساختار کنونی اجازه حضور مردم را در تولید نمیدهد و نرمش و تغییرات در بخشهای دولتی در این زمینه بسیار ضروری میباشد.
یوسف اسماعیلی پور؛
با اشاره به سخنان اساتید در خصوص اینکه مسئولین باید پاسخگو بوده اعلام آمادگی کرد و با دعوت از مسئولین مربوطه در جلسات هیئت های اندیشه ورز با حضور حلقههای مشخص شده در محل کار مسئولین مرتبط میتوانند در جهت مطالبه گری مسئولین مؤثر واقع شوند و آمادگی خود را در این خصوص اعلام کرد.
هرمز رحمتان؛
در انتها ضمن تشکر از تک تک عزیزانی که در جلسه حاضر شده به بیان نقطه نظراتی پرداخت؛ من جمله زاهدی که به مسئله محور بودن جلسات پرداخته، خانم دکتر رحمانی که در خصوص اقتصاد مردمی و فرهنگ و هنر و مطالعات بین رشتهای تاکید داشت، اکبری که بر مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید داشت، احمدی که به نیازهای ضروری و حیاتی اشاره داشت.
وی با اشاره به اینکه همه این بیانات جمع آوری شده و تاکید کرد که مطالب از کانال بسیج اساتید قطعاً منتقل خواهد شد. همچنین با اشاره به اهمیت ارائه نقطه نظرات، گفت که اینگونه نیست که این بیانات در اینجا تمام شود و قطعاً این بیانات پیگیری خواهند شد.
رحمتان ضمن تشکر از همه کسانی که به بیان نقطه نظرات پرداختند سخنان خود را با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد خاتمه دادند.
در انتها اسماعیلی پور حکم مسئولیتی را به عباس رمضانی به عنوان مدیر مرکز مطالعات افکارسنجی بسیج اساتید استان تقدیم کرد.

انتهای پیام/
افزودن دیدگاه جدید