چهارمین جلسه هیئت اندیشه ورز

استان زنجان

چهارمین جلسه هیئت اندیشه ورز

بررسی وضعیت آموزش و عدالت آموزشی

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید استان زنجان، دفتر مرکزی بسیج اساتید استان زنجان برگزار نمود؛

جلسه هیئت اندیشه ورز

این جلسه با موضوع بررسی وضعیت آموزش و عدالت آموزشی در مورخ ۸ آبان ۱۴۰۳ در اتاق جلسات دانشگاه پیام نور واحد زنجان برگزار گردید.

هرمز رحمتان:  جلسه با موضوع بررسی وضعیت آموزش و عدالت آموزشی می باشد. در این جلسه بیشتر متمرکز روی بررسی وضعیت آموزش در مدارس خواهیم بود که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  برجسته کردن وضعیت آموزشی در کشورهای غربی و کوچک انگاری کامل وضعیت آموزشی کشورصحیح نیست. اینکه کشورهای غربی در مدارس دروسی مانند اصول رفتار اجتماعی و تعامل در جامعه و خلاقیت و... ارائه می کنند و در مدارس کشور ما به این موضوعات بهایی داده نمی شود درست نیست. در کشور ما بخشی از این دروس در کانون خانواده به فرزند آموزش داده می شود که در کشورهای غربی این مسئله کمرنگ است. انتظار می رود در مدارس ما در کنار آموزش های فعلی به جهت تقویت موضوعات فرهنگی و اجتماعی گامهای مهمی برداشته شود.  نکته دیگر اینکه دربعضی از مدارس شئونات اسلامی و دینی رعایت نمی شود و باعث می شود تاثیر منفی روی تربیت دانش آموزان داشته باشد. موضوع دیگر کوتاهی در امر آموزش است که توسط بعضی از معلمین برای رسیدن به اهداف خاصی انجام می گیرد و این مسئله باعث آسیب و تبعیض می شود. و در نتیجه عدالت آموزشی به نحو مطلوب حاصل نمی شود. این موضوعات نیاز به نظارت و پیگیری جدی دارد. البته معلمین محترم انتظار حمایت و تامین مالی دارند تا اموراتی که با جایگاه اجتماعی آنها مطابقت ندارد در جامعه اسلامی شاهد نباشیم.  
فرهاد کرامت: یکی از نکته هایی که اشاره شد ناهماهنگی و پراکندگی در سیاست های عدالت آموزشی است که باعث می شود عدالت آموزشی به درستی محقق نشود مثلا اشاره شد به تاثیرگذاری معدل بر رتبه کنکور که یک فاجعه است. با این که همه از تبعات منفی این عمل اطلاع دارند ولی کاری انجام نمی دهند و این موضوع یکی از بزرگترین برهم زننده های عدالت آموزشی است..

مجید آخوندی: ایجاد کمیته ی بهداشت روانی و کمیته ی کارآفرینی اهمیت بسزایی دارد. خانه، مدرسه، رسانه و اجتماع  ۴ رکن اصلی آموزش می باشد که خروجی آن پرورش می شود ۴ رکن به صورت زنجیروار بهم متصل هستند. همچنین به بحث کمبود مدارس با توجه به افزایش جمعیت و گسترش شهر و همچنین افزایش شهر نشینی که برخی از مناطق دسترسی آسانی به مدارس و مراکز آموزشی ندارند که منجر به بی عدالتی آموزشی می شود اشاره نمود.

نبی اله پاک منش: برای ایجاد عدالت باید از خودمان شروع کنیم و پیش قدم باشیم مثلا در بحث تدریس می توانیم در حوزه های بسیج، مساجد و در شیفت تعطیل مدارس دولتی کلاس های رایگان برای آموزش مقاطع تحصیلی و کنکور برگزار کنیم.

ملیحه نوری: بودجه کم آموزش و پرورش باعث می شود که عدالت آموزشی به درستی اجرا نشود و این موضوع باید در مراجع بالاتر حتما پیگیری شود. به موضوع ضعف فرهنگی جامعه و خانواده ها که منجر به جلوگیری از پیشرفت آموزش می شود اشاره نمود.

 

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
لطفا به این سوال برای جلوگیری از ارسال اسپم پاسخ دهید.