پانزدهمین پیش نشست دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی بصورت مجازی - حضوری
پانزدهمین پیش نشست دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی بصورت مجازی - حضوری

بسیج اساتید استان زنجان منتشر نمود؛
صورتجلسه پانزدهمین پیش نشست دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی بصورت مجازی - حضوری
پانزدهمین پیش نشست دومین همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی از سوی معاونت بانوان و خانواده مرکز بسیج اساتید استان زنجان به میزبانی دانشگاه پیام نور این استان بصورت مجازی - حضوری برگزار گردید و تعداد ۲۵ نفر از جامعه اساتید بانوان در سالن جلسات این دانشگاه بصورت حضوری گرد هم آمدند به علاوه تعداد 25 نفرنیز بصورت مجازی در این جلسه شرکت داشتند. در ابتدا سرکارخانم دکتر منیژه احمدی معاون بانوان مرکز بسیج اساتید استان زنجان به عنوان برگزار کننده جلسه سخنان خود را با سلام و صلوات بر پیامبر و آل مطهرش و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب اسلامی و درود بر ارواح مطهر شهدا به خصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و یاران ایشان شروع و به میهمانان عرض خوش آمد گویی کردند.
در ادامه سرکار خانم دکتر رحمانی به عنوان سخنران اول پیش نشست، ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی سخنان خود را شروع کردند.
خانم رحمانی از حضور بانوان در جامعه و تقابل آن ها با فرهنگ غرب و کنش گری های توسعه غربی سخنانی رامطرح کردند و این نکته را خاطر نشان شدند که شیوه مدیریتی ضعیف در این حوزه باعث شده تا به سختی با سبک ایرانی و غربی و نوع ورود بانوان به سیاست ها و جامعه ورود کنند. در ادامه فرمودند که به جای اینکه بانوان خودشان به عنوان بانوی ایرانی-اسلامی در عصر حاضر مشکلات خود را شناسایی کنند، اندیشمندان غربی ساخته های ذهنی و تفکرات خود را به بانوان ایرانی القا کرده اند درصورتیکه بانوی ایرانی، یک بانوی اثرگذار و کنش گر است و بانوی ایرانی خانه نشین نیست بلکه خانه دار است. در چند دهه اخیر با پیشرفت فضای مجازی، تغییرات بوجود آمده را بسیار سریعتر از پیوست های فرهنگی مطرح کردند. وی خاطر نشان کردند که حضور زن در جامعه از دوره قاجار شروع شد ولی در آن زمان گفتمان زن در عواملی مطرح بود که از گفتمان ملی ، تجدد و گفتمان مذهبی تغذیه می کرد و همین باعث شد که پس از مشروطه، حضور بانوان ایرانی در جامعه رنگ بیشتری به خود بگیرد. در ادامه به چند مثال در رابطه با حضور بانوان در جامعه پرداختند مثل حضور ۳۰۰۰ بانوی ایرانی در اعتراض به وضعیت نان در تبریز.
سرکارخانم دکتر رحمانی از اثر گذاری المان های غربی بر پوشش، فرهنگ و سبک زندگی بانوان در دوره پهلوی اول اشاره کردند که از زن اصیل ایرانی فاصله گرفته و از زن غربی، یک الگوی پرنسس گونه به بانوی ایرانی القا میکرد و بانوان ایرانی را از فرهنگ بانوی شرقی دور مینمود. وی خاطر نشان کردند که در زمان پهلوی دوم هم با وجود برداشته شدن چماق استبداد رضاخانی، باز هم همچنان المان های غربی در فرهنگ بانوی ایرانی اثرگذار بود و از تضعیف هویت اسلامی بانوان و گسترش فرهنگ غربی در دوره پهلوی دوم نیز نکاتی را ذکر کردند. در ادامه فرمودند طبق نظر اندیشمندان و صاحبان تفکر غربی، بانوان ایرانی به دنبال جایگاهشان در جامعه بودند و آنرا در اسلام یافتند و به همین علت در عصر حاضر به انقلاب اسلامی برای گذر از عصر پهلوی روی آوردند. وی از تذکر مقام معظم رهبری در رابطه با بانوان نیز نکاتی را خاطر نشان شدند مثل سبک زندگی و دوری نسبت به فرهنگ غرب به جهت اینکه مدل های غربی تضاد و زاویه زیادی با مدل های ایرانی- اسلامی دارند و مدل گیری از فرهنگ غرب باعث ایجاد آسیب های جدی و جبران ناپذیر شدیدی در حوزه خانواده و جامعه شده است. ایشان همچنین به برخی از پژوهش های میدانی صورت گرفته در ارتباط با تأثیر افزایش تحصیلات بر نوع پوشش بانوان اشاره نموده و یادآور شدند که نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که هر چه مقدار تحصیلات بالاتر میرود، نوع پوشش بانوان نیز بهتر میشود.
در ادامه سرکار خانم رحمانی با ذکر صلواتی به سخنان خود خاتمه داده و از حضار در جلسه و کسانی که به صورت مجازی جلسه را دنبال میکردند تشکر و قدردانی نمودند.
در ادامه ی جلسه، سرکار خانم علمی فرد مدیر موسسه نورالزهرای زنجان به عنوان سخنران دوم، به مقایسه ی جایگاه بانوان شرقی و غربی پرداخته و تفاوتهای ایشان در این حوزه را مطرح کردند و گفتند بانوی شرقی غالبا به تربیت فرزند و خانه داری معرفی می شود که تاریخ ساز است اما بانوی غربی بانویی است که بیشترین توجه به جنسیت وی است تا انسانیت.
وی زن و نگاه به زن را نسبت به جایگاه انسانی، علمی و یک سری وظایف زنانه و جنسیتی برشمردند که طبق خلقتش است . در ادامه دیدگاههای مقام معظم رهبری ، شهید مطهری، آیت ا.. جوادی آملی و علامه طباطبایی را به بانوان بیان کردند که نگاه این بزرگواران نسبت به زن را نگاهی متعالی بیان کردند. طبق فرمایش قرآن ، زن و مرد مکمل یکدیگر هستند نه اینکه زن برای مرد خلق شده است یا بالعکس و در جای دیگری از قرآن امده است که زن و مرد را برای هم و در کنار هم افریدیم و در جای دیگری نیز امده که زن و مرد را جفت آفریدیم و هر دو مایه ارامش یکدیگر هستند. طبق فرموده رهبری ، خلقت زن و مرد در اسلام ، مایه الفت یکدیگر است. ایشان در ادامه جایگاه زن در خانواده را بیان کردند که زن باید به تعالی و حیات طیبه برسد. همچنین طبق فرمایش آیت ا.. جوادی آملی، هیچ تفاوتی میان زن و مرد برای رسیدن به تعالی و حیات طیبه وجود ندارد چه بسا که مسیر بانوان هموارتر است و طبق آیه قرآن کریم هر کسی می تواند این مسیر تعالی را طی کند و ارتباطی به مرد بودن یا زن بودن ندارد.
در ادامه فرمودند که بانوان به دلیل کار در منزل به جهت آسایش خانواده، در اصل در حال انجام جهاد هستند و اگر در حین کار منزل خدای نکرده فوت نماید، حکم شهیده را خواهند داشت . در ادامه فرمودند که تکالیف متفاوت زن و مرد به دلیل اختلاف و تفاوت خلقتی آن دو است و این تفاوت هارا موجب برتری هیچ کدام ندانستند به طور مثال مرد که وظیفه تامین منزل را دارد یا زن که مسئولیت تربیت فرزندان را بر عهده دارد ، هیچکدام را نسبت به یکدیگر برتر نداستند. وی خدمت اسلام به بانوان را گرانمایه شمرد. در ادامه نظر رهبری را در مقام مادری گفتند که دین ، به اصل حضور بانوان در جامعه اعتقاد دارد اما، طبق قوانین و مقرراتی که شأن بانوان حفظ شود یعنی در مسائل اجتماعی، باید بُعد انسانی مطرح گردد نه نگاه جنسیتی. طبق نظر رهبری، مادری یک ارزش معنوی است ولی متاسفانه امروزه در جوامع مختلف، بانوان را ابزار خانه داری و فرزندآوری میدانند اما نظر رهبری، برخلاف این است. تربیت جامعه بر عهده مادران است و جایگاه زن را بسیار بالا و ارزشمند دانستند و خاطر نشان کردند که یک جامعه را نمیتوان بدون مادر و بانوان در نظر گرفت و تصور کرد و مادران و بانوان می توانند مسیر حرکت یک جامعه را تغییر دهند. در آخر با این روایت از حضرت زهرا سخنان خود را پایان دادند که طبق فرمایش ایشان، بهترین جایگاه برای زن در نزد پروردگار، خانه است و منظور از خانه یعنی محلی که اولویت اولش خانواده اش باشد نه اینکه شغل نداشته باشد و در جامعه حضور نداشته باشد.
در پایان این نشست خانم دکتر احمدی از حاضران در جلسه تشکر و قدردانی کردند و سپس با طرح پرسش و پاسخ به جلسه خاتمه بخشیدند.
انتهای پیام/
افزودن دیدگاه جدید